Снимка: PexelsНад един милион жители на автономната област Мадрид вече

...
Снимка: PexelsНад един милион жители на автономната област Мадрид вече
Коментари Харесай

Мадрид въведе по-строги мерки срещу COVID-19

Снимка: Pexels

Над един милион поданици на самостоятелната област Мадрид към този момент не могат да напущат кварталите си, в случай че е безусловно неотложно, откакто през днешния ден беше уголемен обсегът на противоепидемичните ограничавания, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

От тази заран рестриктивните мерки стартират да важат за още 167 000 душ. Те могат да напущат кварталите си единствено за вървене на работа, посещаване при доктор или водене на децата на учебно заведение. В рамките на квартала си обаче ще могат да се движат свободно. Спазването на ограниченията се следи от служители на реда, които вършат неочаквани инспекции.

От една седмица такива ограничавания към този момент важат за над 850 000 души, изключително в небогати региони в южната част на испанската столица, където все по-често се провеждат митинги против коронавирусните ограничавания. 

Мерките към този момент засягат към 15 % от живеещите в региона на Мадрид 6,6 милиона души. Централното държавно управление обаче счита, че те са незадоволителни и заплашва да наложи спомагателни, в случай че локалните управляващи не го създадат сами. В Испания решенията в опазването на здравето се вземат от областите.

В Испания са регистрирани над 700 000 инфектирани и над 31 000 умряли от новия ковид. Мадрид е епицентърът на втората вълна на епидемията.

/24 часа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР