Снимка PexelsНад 60% от българите са намалили финансовите си разходи

...
Снимка PexelsНад 60% от българите са намалили финансовите си разходи
Коментари Харесай

Над 60% от българите харчат по-малко заради Ковид-кризата

Снимка Pexels

Над 60% от българите са понижили финансовите си разноски по време на Ковид-19. Сметката демонстрира, че това е приблизително с 500 лева месечно. Хората са се отказали главно от спонтанни покупки в магазините, демонстрират данни на кредитни институции.

Същевременно забележителен брой от българите са лимитирали визитите си в заведения за хранене по време на рецесията – 74%, по-късно се подреждат пътувания и отмора – 54%, фитнес и козметични процедури – 37%, а 49 % са свели до най-малко извършването на покупки на облекла и обувки.

„ Хората вървят на заведения, когато са спокойни за приходите си, за здравето си – обикновено е, когато човек свива бюджета, да се лишава от най-ненужните неща. Хората са обезпокоени от втора вълна. Забелязва се при една и съща численост посещаемост на заведението по-нисък оборот, т. е. хората харчат по-малко. В огромните градове оборотът е понижен с 45-50% “, съобщи Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР