Снимка: PexelsНад 10 арестувани на протести срещу Ковид мерките в

...
Снимка: PexelsНад 10 арестувани на протести срещу Ковид мерките в
Коментари Харесай

Над 10 арестувани на протести срещу Ковид мерките в Лондон. Има ранени полицаи

Снимка: Pexels

Над 10 задържани на митинги против Ковид ограниченията в Лондон. Има ранени служители на реда, оповестява Българска национална телевизия.

Задържани са 14 души в центъра на английската столица, протестиращи против противоепидемичните ограничения. Трима служители на реда са леко ранени по време на конфликтите с протестиращи.

" Докато обезпечават реда на днешната проява в Уестминстър, полицейски чиновници задържат 14 души. Трима служители на реда са ранени, само че за благополучие пострадванията им не са съществени ", споделят чиновниците на реда в столицата.

Отбелязва се, че някои от протестиращите, които дефилирали по държавната улица " Уайтхол ", се пробвали да блокират придвижването, нарушили публичния ред и показали експанзия към полицията, оповестява ТАСС.

Няколкостотин души са взели участие в демонстрацията, която прикани лондончани да спрат да се подчиняват на държавните ограничавания, оповестяват английските медии.

Предвиждаше се на 21 юни в кралството да отпаднат последните ограничаващи ограничения, въведени предходната година заради пандемията на COVID-19. Преди седмица обаче, министър председателят Борис Джонсън разгласи, че отпадането ще би трябвало да бъде отсрочено до 19 юли заради нараснала периодичност и опасности, свързани с разпространяването на варианта " Делта ", който се трансформира в преобладаващ и мощно инфектиран във Англия.

През идващите четири седмици управляващите възнамеряват да усилят имунизациите, тъй че всички британци над 40 години да получат втора доза. Планира се броят на изцяло имунизираните възрастни да се усили от сегашните 60% на 70%.

От 21 юни на жителите на Англия трябваше да бъде разрешено да се срещат в огромни компании както навън, по този начин и на закрито. Трябваше да се улесни провеждането на всеобщи събития и доста да се отслабят ограниченията за обществено разграничаване. Нощните клубове също се подготвяха за обновяване на работата.

От средата на май в страната се отвориха музеи и кина, заведенията за хранене и кръчмите започнаха да работят напълно, които до тогава можеха да обслужват единствено посетителите извън.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР