Снимка: PexelsНа 85-годишна възраст почина оперният певец на класическа музика

...
Снимка: PexelsНа 85-годишна възраст почина оперният певец на класическа музика
Коментари Харесай

На 85 години почина оперният певец Арсен Арсенов

Снимка: Pexels

На 85-годишна възраст умря оперният артист на класическа музика Арсен Арсенов. Той остави светла диря в българското хорово и класическо пеене. Арсен Арсенов бе дълготраен солист на квартет " България ", солист на Българската хорова шапка и на " Мистерията на българските гласове ", на " Черноморски донски казаци ", оповестява Novini.bg.

Арсен Арсенов е роден в град София преди 85 години. Пял е дружно с Райна Кабаиванска в ансамбъла на ГУСВ. По това време стартира и дългогодишното му другарство с филмовия оператор проф. Венец Димитров. Бил е солист с Негово Светейшество патриарх Неофит, напомня offnews.

Има платинена плоча на Колумбия Пикчърс издадена през 1962 година в Япония. Неговият път не престават генерации артисти. По-малките му наследник Марио Арсенов приключва оперно пеене в НМУ и в Нов български университет, като е и стипендиант в майсторския клас на Райна Кабаиванска.

Синът му Николай Арсенов - е дълготраен оперен артист в " Арена ди Верона ", а негова внучка е младото дарование и ученичка на Райна Кабаиванска Кристин Арсенова, която в този момент стартира в този момент своята солистична кариера. "

Поклон пред паметта му!

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР