Снимка: PexelsМалко над една четвърт от българскита учители искат да

...
Снимка: PexelsМалко над една четвърт от българскита учители искат да
Коментари Харесай

Малко над една четвърт от българскита учители искат да се ваксинират

Снимка: Pexels

Малко над една четвърт от българскита учители желаят да се имунизират. Според онлайн анкета сред 13 000 педагози 27 на 100 от тях желаят да бъдат ваксинирани против Ковид. Също толкоз се двоумят, а 45 на 100 не възнамеряват да го вършат. Доптването е извършено от Синдиката на Българските учители и Сдружението на шефовете в междинното обучение в интервала 9-13 февруари.

Над 47 на 100 от учителите, които не желаят  имунизация,  се тормозят от възможни странични резултати от имунизациите, а 44%  биха се ваксинирали, в случай че  имат задоволително достоверни данни за ефикасността и безвредността на имунизацията върху другите възрастови групи. Последното дава съображение за налагане на извода, че педагозите имат  положителна настройка към имунизациите, демонстрират интерес и търсят научни доказателства за тяхната успеваемост, само че към момента огромна част от тях  не откриват задоволително достоверна и надеждна информация по тематиката. 

В тази връзка от Синдиката на българските учители показват, че е нужна  по-сериозна разяснителна акция от страна на РЗИ и други медицински престижи в региона на имунологията. 

Подобно е мнението и на Лилия Стоянова, преподавател по информатика във Варна, на която следва да бъде сложена втора доза ваксина идната седмица:

" Трябва да се направи една необятна и огромна медийна акция, където на хората да им бъде обяснено какво съставляват тъкмо имунизациите, какви са преимуществата на другите типове ваксини, с цел да схванат, че в последна сметка те не са страшни. Дори в противен случай - биха ни помогнали да се оправим с казуса ".

По последни  данни на Министерството на образованието и науката, предпочитание за имунизация декларират 24% от българските учители.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР