Снимка PexelsЛято 2021 ще протече със строг контрол по курортите.

...
Снимка PexelsЛято 2021 ще протече със строг контрол по курортите.
Коментари Харесай

Без имунизационен паспорт или отрицателен PCR тест - никакво лято в Гърция

Снимка Pexels

Лято 2021 ще протече със непоколебим надзор по курортите. Гърция води дейна рекламна политика за привличане на туристи. Влизането в Гърция това лято ще бъде с имунизационен паспорт или негативен PCR тест. Вече се водят двустранни договаряния с страни отвън Европейския съюз за бърз продан на туристи със документ за ваксина. Започнаха и резервациите за летния сезон,информират хотелиерите в Гърция, оповестява.   

Атина предложи на Европейския съюз да се одобри общ имунизационен паспорт за имунизираните европейци против Covid-19. Гръцкото министерство на туризма предлага да се обезпечи кулоар за елементарно прекосяване в границите на европейските страни на имунизираните. Засега Гърция получи от Брюксел единствено поддръжка на тази концепция, само че се чака съглашение и общ документ от водачите на европейските страни.

В същото време Гърция стартира договаряния на двустранно равнище с трети страни за бърз продан на туристи въз основата на документ за имунизация.Той ще размени условието за негативен тест на всяко лице, влизащо в Гърция, оповестяват от министерството на туризма.

В изявление за задгранични медии министър Теохарис акцентира, че документът за имунизиране не е наложителен за пътуващите за Гърция. Алтернативата е негативен тест.

" Ваксината е спасението за туризма в света ", безапелационен е гръцкият министър. Атина чака тази година доста по-силен туристически сезон, само че няма да отстрани условието за негативен тест за Covid-19 за идващите в страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР