Снимка: PexelsКорабът със заразените филипинци напуска бургаското пристанище. 12 от

...
Снимка: PexelsКорабът със заразените филипинци напуска бургаското пристанище. 12 от
Коментари Харесай

Корабът със заразените филипинци напуска бургаското пристанище

Снимка: Pexels

Корабът със инфектираните филипинци напуща бургаското пристанище. 12 от общо 20 моряци са дали позитивна проба за вируса. Един от тях умря, а различен е в бургаската болница в устойчиво положение.

Екипажът е бил изолиран, а здравните управляващи в Бургас успокояват, че няма заплаха болестта да се популяризира от моряците. До седмица ще стане ясно дали става въпрос за " Делта " разновидността на вируса. Плавателният съд транспортира зърно и макар карантината, товарната активност на кораба не е била спирана, написа " Евроком ".

" Няма безусловно никаква заплаха, тъй като никой от екипажа не е слизал на брега, както и никой от нашите служащи и чиновници при товарния развой, не са се качвали на кораба. Няма безусловно никакъв контакт и никаква заплаха от заразяване. Тази заран в 06.00 ч. завършиха товарните интервенции ", изясни шефът на пристанището Янчо Даскалов.

" Всеки транспортен съд може да отплава с 1/3 от екипажа, тъй че решението го взема притежателят, само че те все пак са под карантина, до момента в който са на българска земя ", сподели по-рано шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР