Снимка: PexelsКонтактните със заразен с коронавирус, ще останат под задължителна

...
Снимка: PexelsКонтактните със заразен с коронавирус, ще останат под задължителна
Коментари Харесай

Контактните със заразен остават под 10-дневна карантина, дори и да имат отрицателен PCR тест

Снимка: Pexels

Контактните със инфектиран с ковид, ще останат под наложителна 10-дневна карантина, даже и да имат негативен PCR тест.

Причината е, че негативният лабораторен резултат от PCR проучване регистрира само моментното положение на лицето и същият не е съображение за прекратяване на карантината и/или понижаване на нейния период.

Съгласно настоящата Заповед № РД-01-610/22.10.2020 година на министъра на опазването на здравето всяко разпознато близко контактно лице се слага под 10-дневна карантина, считано от последния контакт с потвърден случай на COVID-19. Ако до приключване на избрания интервал не се появят признаци за COVID-19, карантината се прекратява.

Целта на карантината е да понижи вероятността за следващо предаване и вторично разпространяване на новия ковид. Причината е, че по време на карантинния интервал даденото лице може да прояви клинични недоволства или да е вирусоносител, заради което да стане източник на зараза за други хора. Към края на карантинния интервал тази възможност доста понижава, написа standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР