Снимка PexelsИзборът е направен. Нова Зеландия съобщи, че ще използва

...
Снимка PexelsИзборът е направен. Нова Зеландия съобщи, че ще използва
Коментари Харесай

Нова Зеландия ще използва само ваксината Пфайзер

Снимка Pexels

Изборът е изработен. Нова Зеландия заяви, че ще употребява единствено имунизацията на " Пфайзер " за ваксиниране на жителите си против ковид, отказвайки се от първичните проекти да употребява четири разнообразни ваксини, съобщи Асошиейтед прес, представена от

Министър-председателката Джасинда Ардърн разгласи през днешния ден смяната в тактиката, обяснявайки я с успеваемостта на имунизацията на " Пфайзер ". Тя посочи, че по този начин всички новозеландци ще имат по-лесен и по-справедлив достъп до една и съща ваксина.

Основание за това решение обаче частично може да е и забавянето в процедурата по одобрение на имунизациите. Досега здравните регулатори в страната са одобрили само препарата на " Пфайзер " и изследват още две ваксини, показва АП.

Ардърн сподели, че Нова Зеландия е купила 10 милиона дози от имунизацията на " Пфайзер ", което е задоволително за ваксинирането на 5 милиона поданици с нужните две дози. Ардърн посочи, че се чака по-голямата част от поръчаните количества да бъдат доставени през втората половина на годината.

До момента Нова Зеландия е ваксинирала единствено няколко хиляди души. Властите овладяха разпространяването на вируса и имунизирането не се счита за толкоз необходимо, колкото в доста други страни.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР