Снимка: PexelsИсках да ударя още една джамия, това е казал

...
Снимка: PexelsИсках да ударя още една джамия, това е казал
Коментари Харесай

Убиецът от Крайстчърч е искал да удари още една джамия

Снимка: Pexels

Исках да ударя още една джамия, това е споделил Брентън Тарант, човек, умъртвил 51 души по време на офанзиви против два мюсюлмански храма в южния новозеландски град Крайстръч, съобщи Би Би Си, представено от Novini.bg.

Днес е почнал последният стадий на процеса против индивида, направил най-кървавото нахлуване в тихоокеанската островна страна. Според протоколи от чуванията по делото австралиецът е възнамерявал офанзивите с години. Той е проучвал доста деликатно проектите и посещаемостта на постройките преди да извърши офанзивата.

Тарант на 15 март 2019 година е нападнал два храма по време на молебствия. При терористичния акт са починали 51 души, а още 40 – ранени. По време на процеса той се признал за отговорен в съзнателно ликвидиране на 51 души, 40 опита за ликвидиране и в тероризъм.  

" Очаква се процесът да приключи до четвъртък. Най-вероятно десният екстремист ще получи доживотна присъда без право на опрощение ", уточни още английската медийна корпорация.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР