Снимка PexelsИма раздвижване по криминален казус отпреди 5 години в

...
Снимка PexelsИма раздвижване по криминален казус отпреди 5 години в
Коментари Харесай

Турция арестува заподозрян в атентат от 2016 г., при който загинаха 12 германски туристи

Снимка Pexels

Има оживление по престъпен проблем отпреди 5 години в Турция. Турските управляващи са задържали обвинен във връзка със самоубийствения бомбен атентат в Истанбул от 2016 година, при който починаха 12 немски туристи, удостовери пред ДПА полицията в Шанлъурфа, Югоизточна Турция.

Заподозреният е бил арестуван в понеделник вечерта при взаимна интервенция на полицията и Националната разследваща работа в град Шанлъурфа, който се намира край границата със Сирия, заяви Анадолската организация. Задържаният е бил разпознат като Сюлейман Ал Агал, член на групировката " Ислямска страна ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Полицията в Шанлъурфа е показала, че следва арестуваният да бъде предаден на съда и че прокурорът е издал разпореждане за дискретност по случая.

За момента не е ясна националността на арестувания.

Анкара упрекна групировката " Ислямска страна " за нападението от януари 2016 година Никоя формация обаче не пое отговорност за атентата.

Анадолската организация заяви, че " терористът " е " признал ", че е доставил експлозивите за нападението от 2016 година, както и за различен бомбен атентат в град Суруч /окръг Шанлъурфа/. Аг Агал се е включил към " Ислямска страна " през 2014 година и е бил обучаван за работа с експлозиви. Той е поддържал съгласуваност с един от уредниците на смъртоносните набези в Турция, заяви още Анадолската организация.

През 2018 година турски съд осъди на пожизнен затвор трима сирийски жители поради ролята им в самоубийствения бомбен атентат в Истанбул.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР