Снимка PexelsИ в Русия ваксинирането не върви с пълно одобрение.

...
Снимка PexelsИ в Русия ваксинирането не върви с пълно одобрение.
Коментари Харесай

62% от руснаците не искат да се имунизират дори с руска ваксина

Снимка Pexels

И в Русия имунизирането не върви с цялостно утвърждение. Близо две трети от руснаците не желаят да се имунизират с препарата " Спутник V ", а почти същият % считат, че коронавирусът е основан изкуствено като биологично оръжие, сподели изследване на самостоятелна социологическа организация, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Центърът " Левада " съобщи, че извършената предишния месец анкета сочи, че 62 % от руснаците не желаят да бъдат инжектирани с съветската ваксина, като максимален е процентът на нежелаещите във възрастовата група сред 18 и 24 години.

Повечето респонденти показват страничните резултати, които могат да включват тресчица и отмалялост, като съществена причина да не желаят да бъдат имунизирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 района на страната, демонстрира също, че 64 % от запитаните считат, че новият ковид е бил основан като биологично оръжие.

Подобно мнение е преобладаващо при руснаците на възраст сред 40 и 54 години, 71 % от които имат вяра, че коронавирусът е изкуствено основан.

Само 23 % от респондентите считат, че вирусът има натурален генезис.

Русия, където броят на инфектираните с ковид доближи близо 4,3 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини лично произвеждане против COVID-19, напомня Ройтерс.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР