Снимка: PexelsИ през последното денонощие в редица европейски държави е

...
Снимка: PexelsИ през последното денонощие в редица европейски държави е
Коментари Харесай

Отново огромен брой болни от коронавирус в редица европейски държави

Снимка: Pexels

И през последното денонощие в редица европейски страни е регистриран голям брой новозаразени с ковид.

В Германия да вземем за пример те са 19 059, при 18 681 за през вчерашния ден, излиза наяве от данни на института " Роберт Кох ".

Преди седмица институтът заяви за 14 714 инфектирани за денонощие, отбелязва организацията, припомняйки, че от понеделник в Германия се вкарва четириседмична частична карантина.

В края на септември немският канцлер Ангела Меркел предизвести, че до Коледа новите случаи за денонощие може да доближат ниво от 19 200 души. Тогава мнозина се отнесоха към тази прогноза с подигравка.

Меркел в това време увери, че ще има експедитивна помощ за бизнеса.

" Не оставяме сами бизнеса или фирмите, които изпитват компликации поради рецесията. Искаме да помогнем бързо и без администрация ", съобщи Меркел през днешния ден в подкаста си, и добави, че в сряда ще се съветва с бизнес водачи и водещи индустриалци по какъв начин да се смекчат последствията от рецесията.

Австрия също готви нови ограничавания, защото дневният брой на инфектираните с ковид продължава да надвишава 5000 души, отбелязва " Ройтерс ".

Правителството заяви през днешния ден, че новите случаи за последното денонощие са 5349. Ден по-рано бяха регистрирани рекордните 5627 инфектирани за 24 часа. Канцлерът Себастиан Курц предизвести, че лечебните заведения ще бъдат на ръба на опциите си при 6000 нови случая дневно и акцентира, че въвеждането на нездравословна за стопанската система втора карантина ще е последно средство за справяне с ситуацията.

Австрийски медии обаче оповестяват, че държавното управление работи по нови рестрикции.

За пети следващ ден Полша оповестява за рекорден брой нови случаи на ковид. За изтеклото денонощие са се заразили още 21 897 души, съобщи " Ройтерс ".

Здравното министерство разгласи през днешния ден, че все още пациентите с Covid-19 в лечебните заведения са общо 16 144, като на апаратно дишане са 1305 от тях. За съпоставяне, през вчерашния ден те бяха надлежно 15 444 и 1254.

В страната с 38-милионно население са регистрирани до момента общо 362 731 инфектирани с ковид и 5631 смъртни случая, свързани с вируса.

Чешкото здравно министерство регистрира за последните 24 часа 13 605 нови инфектирани и още 216 умряли. Така инфектираните от началото на епидемията в Чехия стават 323 673-ма, а смъртните случаи - 3078.

Унгария заяви за 3908 нови инфектирани за денонощието. Броят на пациентите с ковид в лечебните заведения за първи път надвиши 4000 души, сподели държавното управление.

Починалите за последното денонощие са 51 и с това смъртните случаи стават общо 1750.

Правителството на премиера Виктор Орбан се въздържа към този момент от налагане на ограничавания върху всеобщите събития. Училищата работят обикновено, магазините са отворени. Вчера пред унгарско радио Орбан сподели, че въведените правила за носене на маски би трябвало да се съблюдават и не загатна да се възнамеряват нови рестрикции.

В Словакия за изтеклото денонощие са открити 2573 нови инфектирани - със 790 по-малко в сравнение с през вчерашния ден, когато за 24 часа бяха доказани рекордните 3363 нови случая, показва ТАСС. По данни на здравното министерство инфектираните в страната от началото на епидемията са общо 57 664, като 12 617 от тях са оздравели.

Вследствие на затруднения, породени от ковид, са умряли 219 души, седем от тях - през последното денонощие. В момента в Словакия има 1399 приети в болница пациенти с ковид, като 113 от тях са в реанимация, а 96 са включени към апарати за изкуствено дишане.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР