Снимка: PexelsХърватия днес съобщи за 358 нови случая на коронавирус

...
Снимка: PexelsХърватия днес съобщи за 358 нови случая на коронавирус
Коментари Харесай

Хърватия отново наложи ограничения след нарастване на случаите на COVID-19

Снимка: Pexels

Хърватия през днешния ден заяви за 358 нови случая на ковид през последните 24 часа, което е най-високият дневен брой новозаразени от началото на пандемията, заяви ДПА.

С новите случаи броят на дейните случаи в страната с 4,19 милиона население доближиха 2351, а 9993 души са в изолираност.

Общият брой доказани случаи от началото на пандемията е 8888, а жертвите са 175, предава Българска телеграфна агенция.

От новите случаи 138 са регистрирани в региона Сплит-Далмация, където се намират голям брой известни туристически дестинации по адриатическия бряг. Други 67 случая са доказани в столицата Загреб.

Хърватският министър на вътрешните работи Давор Божинович съобщи, че в региона Сплит-Далмация ще бъдат въведени ограничавания от тази нощ.

Ръководителят на районния спешен щаб Лука Бъркич уточни на конференция в Сплит, че маските ще бъдат задължите от на следващия ден във всички закрити пространства, в които има повече от трима души.

Носенето на маски ще бъде наложително в кафенета и заведения за хранене, до момента в който клиентите не се хранят или пият, както и в музеите и по време на религиозни служби.

На сватби и погребения могат да участват до 50 души, а на фамилни тържества - до 20. Фитнес залите и спортните центрове ще бъдат затворени.

Съседните на Хърватия членки на Европейски Съюз като Италия, Словения и Австрия издадоха предизвестия за пътешестване до страната, а Германия издаде предизвестие за пътешестване до два региона, в това число Сплит-Далмация.

Много туристи си потеглиха от страната, а пътуващите с коли провокираха тапи на някои гранични пунктове през уикенда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР