Снимка: PexelsХърватите може да ходят без визи за вбъдеще. Това

...
Снимка: PexelsХърватите може да ходят без визи за вбъдеще. Това
Коментари Харесай

Хърватите ще могат да ходят в САЩ без визи

Снимка: Pexels

Хърватите може да вървят без визи за вбъдеще. Това стана ясно, откакто държавният секретар Антъни Блинкън е поканил Хърватия да се причисли към американската Програмата за анулация на визовия режим. Това е крачка към цялостната анулация на визите за хърватски жители за Съединени американски щати, оповестява телевизия " N1 ".

Европейският парламент предава Европейската комисия на съд поради визите за Съединени американски щати

" Тази стъпка към безвизово пътешестване е самопризнание за големия прогрес на Хърватия в постигането на строгите стандарти за страните участнички. Очакваме още по-силни връзки сред Съединени американски щати и Хърватия ", е показал Блинкън в собствен пост в Туитър.

На поканата на Блинкън, също в Туитър, е дал отговор хърватският министър председател Андрей Пленкович: " Благодаря на държавния секретар на Съединени американски щати Блинкън за поканата към Хърватия да се причисли към Програмата за анулация на визовия режим, която е една от последните крачки към анулация на визите за хърватски жители ".

" Потвърждаваме партньорството сред Хърватия и Съединени американски щати, а най-голяма изгода от премахването на визите ще имат хърватските жители, които ще могат гладко да пътуват за Съединени американски щати ", декларира още Пленкович.

В началото на тази година бе публично обявено, че броят на отхвърлените американски визи за хърватски жители през 2020 година е понижен под три на 100, което е предусловие за унищожаване на американските визи, оповестява още телевизия " N1 ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР