Снимка: PexelsГлавният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск спря да

...
Снимка: PexelsГлавният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск спря да
Коментари Харесай

Илън Мъск спря да приема плащания с криптовалута и предизвика срив на биткойна

Снимка: Pexels

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск спря да приема заплащания на колите си с криптовалута и провокира срив на биткойна.

В обявата си в Туитър милиардерът показва, че Tesla няма да приема заплащания за електрическите коли с криптовалутата поради нейното отрицателно въздействие върху околната среда. Виртуалната валута се основава чрез компютърна мрежа, която употребява комплицирани математически формули и се зарежда от голямо количество електрическа сила. И за Мъск това е проблем. 

" Ние сме обезпокоени от бързо възходящото потребление на изкопаеми горива за добива на биткойни и преводите, изключително въглищата, които имат най-лошите излъчвания от всички горива ", сподели той.

Решението идва, откакто единствено преди три месеца Tesla изненадващо разгласи, че ще разреши на своите клиенти да заплащат за колите точно с биткойн. И освен -  компанията разгласи закупуването на биткойни на стойност 1,5 милиарда $, което докара до скок в цената X. Сега след обрата в политиката, Мъск е подготвен да даде късмет на друга виртуална валута, в случай че тя дава отговор на зелените стандарти. 

В Twitter Мъск се заигра и с друга криптовалута - Доджкойн. В своя профил във вторник той попита своите почитатели дали желаят Tesla да одобри Доджкойна. 78 % дадоха отговор позитивно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР