Снимка PexelsЕдно от решенията на срещата на върха на президентите

Снимка PexelsЕдно от решенията на срещата на върха на президентите ...

САЩ и Русия връщат посланици след срещата Байдън-ПутинСнимка Pexels

Едно от решенията на срещата на върха на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън в Женева на 16 юни вероятно ще бъде връщането на руските и американските посланици във Вашингтон и Москва в посолствата им.

Това заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков в интервю за "Известия", цитирано от ТАСС.

Това би било важен сигнал, определена изключително трудна страница се обръща и започва нещо ново, каза той. От една страна, вероятно би било донякъде наивно да се очакват мащабни, наистина далечни пробиви, като се вземе предвид състоянието, в което отношенията са попаднали по вина на САЩ. От друга страна, както продължи високопоставеният дипломат, ако не създадете база за по-нататъшно движение, тогава тези пробиви никога няма да дойдат, което също вероятно е недопустимо, добави Рябков.

Той също така подчерта, че условията за изключване от списъка на недружелюбните държави предполагат, че САЩ ще спрат да се намесват във вътрешните работи на Русия.

Припомняме, че вчера и Байдън, и Путин коментираха срещата.
 

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg