Снимка: PexelsДо 2023 година е възможно да има дигитално евро,

...
Снимка: PexelsДо 2023 година е възможно да има дигитално евро,
Коментари Харесай

Специалист: До 2023 г. е възможно да има дигитално евро

Снимка: Pexels

До 2023 година е допустимо да има цифрово евро, предвижда професор Дейвид Йермак, учител в Ню Йорк и експерт по цифрови валути, представен от БНР.

По думите на Йермак централните банки от западните страни са длъжни да отбележат сериозен прогрес в основаването на суверенна цифрова валута, обезпечена от централните им банки, с цел да не изгубят конкуренцията с Китай. Преди седмица от Европейската централна банка анонсираха началото на проби за цифрова валута на еврозоната:

" По отношение на цифровите валути на централните банки, мисля, че те ще бъдат доста по-бързо при нас. Китайците към този момент имат такава! Вече приказваме за въпрос на национална сигурност, а историята е посочила, че това стимулира управляващите на всички места по света да работят доста бързо. Предполагам, че ще забележим суверенна цифрова валута на еврозоната през 2023 година, в случай че не и по-рано ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР