Снимка PexelsДесетки хиляди души за поредна 11-а събота протестираха днес

...
Снимка PexelsДесетки хиляди души за поредна 11-а събота протестираха днес
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на протест срещу COVID-паспортите във Франция

Снимка Pexels

Десетки хиляди души за поредна 11-а събота стачкуваха през днешния ден в цяла Франция против здравния пропуск, въведен от държавното управление за преодоляване на пандемията от COVID-19. В Париж, където беше планувано хората да се съберат на четири шествия, стачкуващите излязоха още следобяд на улиците.

Общо сред 60 000 и 80 000 души трябваше да се активизират в 185 шествия в цяла Франция, което бележи несъмнено намаляване на митингите спрямо началото на протестното придвижване, почнало в средата на юли. Демонстрантите бяха 80 000 преди една седмица, 121 000 по-предната седмица и 237 000 на 7 август.

Задължителната имунизация против COVID-19 бе въведена във Франция в средата на септември за 2.7 милиона души, заети основно в здравния бранш: медицински личен състав, чиновници в старешки домове, лекари на свободна процедура, домашни помощници, чиновници на екипи на спешна помощ, само че и за пожарникари. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР