Снимка PexelsДържава членка реши да уважи правата на пътуващите и

...
Снимка PexelsДържава членка реши да уважи правата на пътуващите и
Коментари Харесай

За да няма нарушение на права: Чехия отмени задължителните тестове за влизане в страната

Снимка Pexels

Държава членка реши да почете правата на пътуващите и да не ги лимитира фрапантно. 

Съд в Чехия анулира условие всички влизащи в страната да имат тест за ковид, съобщи ДПА. Съдът намира, че това е нарушаване на главните права, залегнали в чешката конституция, съобщи през вчерашния ден представител, предава

Мярката, която изисква пътуващите да разполагат с отрицателен тест още преди заминаването за Чешката република, е непропорционална, показва съдът. Изтъква се, че с по-меки ограничения като карантина или осъществяване на тест при идване също може да се работи против пандемията.
Магистратите показват, че условието прави проблематично връщането на чехи в родината им и на процедура ги санкционира за това, че се прибират вкъщи. Съдиите акцентират, че не омаловажават сериозността на пандемията, само че това не оправдава подкопаването на върховенството на закона, съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента условието за тест за влизащи в Чешката република важи за множеството страни, като се изключи Австралия, Южна Корея, Нова Зеландия, Сингапур, Тайланд, Ватикана и Исландия.

За някои страни, като Франция, се изисква PCR тест, до момента в който за други - като Германия, е задоволителен и бърз тест.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР