Снимка PexelsДъждът преминава в сняг. Жълт код за дъжд и

...
Снимка PexelsДъждът преминава в сняг. Жълт код за дъжд и
Коментари Харесай

Идва застудяване. Жълт код за дъжд и вятър за 7 области днес

Снимка Pexels

Дъждът минава в сняг. Жълт код за дъжд и вятър е в действие за 7 области на страната за 8 януари, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупреждението за дъжд и вятър е в действие за областите Видин, Монтана, Враца и София област. В тези области ще има обилни превалявания, сумарно към 2-30 л/кв. м. В Предбалкана, Стара планина и проходите ще има разбъркан дъжд от дъжд и сняг, формиране на снежната завивка и поледици.

Предупреждение за дъжд ще има в областите София град, Перник и Кюстендил. В тези области ще има обилни превалявания към 20-35 л/кв. м.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни преди обяд в южните региони. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са от 9-10° в северните до 14-15° в южните региони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1600-1700 метра - от сняг, в Стара планина и на по-малка височина. Ще духа сдържан и мощен, по откритите елементи в южните региони и краткотрайно плевел югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 1°.

През почивните дни преваляванията ще продължат.

В събота, след краткотрайно прекъсване, от югозапад още веднъж ще завали и тук-там в Южна България ще са обилни по количество, ще бъдат най-вече от дъжд, в планините и планинските региони - от сняг.

Вятърът ще отслабне, ще бъде от север-северозапад, и през нощта против неделя в по-голямата част от Северна България и високите полета в Западна дъждът ще минава в сняг.

Температурите ще се намаляват и в неделя минималните ще са сред минус 1 и 4°, а оптималните - сред 2 и 7°.

Със захлаждането тук-там и в Южна България дъждът ще се примеси със сняг. В Западна България са вероятни и поледици, а в северозападните региони ще се натрупва снежна завивка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР