Снимка: PexelsЧленовете на Районните избирателни комисии (РИК) ще могат да

...
Снимка: PexelsЧленовете на Районните избирателни комисии (РИК) ще могат да
Коментари Харесай

Ще гласуваме с маски

Снимка: Pexels

Членовете на Районните изборни комисии (РИК) ще могат да бъдат имунизирани скоро. Срокът за тяхното назначение е до 12 февруари, което ще разреши имунизацията им преди вота на 4 април. Това изясни пред бТВ представителят на Централната изборна комисия Таня Цалова.

Сравнително по-късно обаче се прави подборът на Секционните изборни комисии (СИК). Затова и имунизацията би била мъчно осъществима. В тази връзка от ЦИК предлага на партиите да търсят такива членове, които към този момент са преболедували COVID-19 или имат сложена ваксина. 

Говорителят на ЦИК Таня Цанева разяснява, че организацията на изборите зависи и от това по какъв начин ще се движи кривата на болестта. Логистиката ще е сложна, като към момента се чака и здравния протокол за организацията на вота. При всички случаи маските и дистанцията ще са съществена рекомендация. Обмисля се и разновидността да се гласоподава с ръкавици. Трябва да се посочи и дали хората, които ще обикалят адресите за гласоподаване с преносима урна, би трябвало да бъдат със специфични дрехи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР