Снимка PexelsЧаст от границите на Германия ще бъдат затворени. Германия

...
Снимка PexelsЧаст от границите на Германия ще бъдат затворени. Германия
Коментари Харесай

Германия затваря част от границите си

Снимка Pexels

Част от границите на Германия ще бъдат затворени. Германия ще затвори границите си с Чехия и австрийската провинция Тирол, където са регистрирани огромен брой случаи на мощно заразни разновидности на COVID-19, заяви нощес немският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, представен от международните организации, представен от

„ Провинциите Бавария и Саксония желаеха през днешния ден от държавното управление да класифицра Тирол и граничните райони на Чешката република като зони, в които се популяризират разновидности на вируса и да вкара граничен надзор “, съобщи Зеехофер пред ежедневника Sueddeutsche, представен от The Guardian.

Той уточни още, че решението е контрактувано с канцлерката Ангела Меркел и с вицеканцлера Олаф Шолц. Очаква се мярката да влезе в действие в неделя вечерта, посочи той и означи, че се договарят изключения.

Министерството на вътрешните работи, че ще бъдат въведени контролно-пропускателни пунктове, макар че се чакат избрани изключения, в това число за поддържане на търговски връзки.

В края на януари Германия забрани множеството пътувания от страни, класифицирани като по този начин наречените зони за разновидност или места, най-силно наранени от нови, по-заразни разновидности на ковид.

Зеехофер сподели, че Тирол и чешките гранични области са включени в листата на федералната република с териториите, които са най-засегнати от разновидностите.

Списъкът към този момент включва няколко страни като Обединеното кралство, Южна Африка, Бразилия или Португалия, към и от които Германия забрани по-голяма част от пътуванията.

Има единствено няколко изключения за влизане в страната от тези страни, в това число завръщащи се германци и съществени служащи като лекари. Тези ограничавания не касаят и жителите на тези страни, пребиваващи в Германия, директните пасажери или придвижването на артикули.

Предполага се, че с Австрия и Чехия също ще бъдат открити изключения от разпоредбите, по-специално за да се резервира тесния стопански продан сред тях.

Най-голямата европейска стопанска система е понижила на половина ежедневния си % на новозаразени след повече от два месеца мъчителни ограничения, измежду които затваряне на множеството магазини, учебни заведения и заведения за хранене.

Нарастват опасенията обаче, че позитивната наклонност може да бъде компрометирана от пътуващите от граничните райони, които оповестяват за случаи на по-заразни разновидности на ковид.

Правителството на канцлера Ангела Меркел е изключително обезпокоено от южноафриканския вид, циркулиращ в Тирол, и английския вид в Чехия.

Ангела Меркел е провела диалог с австрийския канцлер Себастиан Курц, с цел да изрази терзанията си по отношение на обстановката в Тирол, разкри тя в сряда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР