Снимка PexelsБуря нанесе щети в столицата на Румъния. Шестнайсет автомобила

...
Снимка PexelsБуря нанесе щети в столицата на Румъния. Шестнайсет автомобила
Коментари Харесай

Силен вятър нанесе щети в Букурещ - събори дървета върху коли

Снимка Pexels

Буря нанесе вреди в столицата на Румъния. Шестнайсет автомобила в Букурещ понесоха през днешния ден вреди, откакто мощен вятър събори върху тях дървета, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре. Пожарникари от Инспектората за изключителни обстановки са реагирали през днешния ден на 27 сигнала за премахване на дървета, паднали върху коли и върху пътното платно. Жълт сигнален код за мощен вятър и превалявания е разгласен в цяла Румъния, написа Българска телеграфна агенция.

Агенция Аджерпрес оповестява за паднали дървета върху коли и в окръг Арджеш в южната част на страната. В окръзите Алба и Бихор в Западна Румъния придошли води са отнесли два моста. Влакове в окръг Прахова (южна Румъния) се движат със забавяне поради паднало дърво върху кабел с високо напрежение на железопътната линия, оповестява още Аджерпрес.

В множеството региони на Румъния през днешния ден до 23,00 ч. се чака мощен вятър с пориви от над 50-60 км/ч, а в централната, западната и южната част на страната и до 70-80 км/ч. Същевременно в северната и северозападната част на страната се чакат обилни превалявания.

Министерството на околната среда заяви през днешния ден, че времето ще се задържи несигурно до петък с възможност за обилни превалявания в западните региони на страната през днешния ден и на следващия ден, а в петък - и в останалата част на Румъния, добавя осведомителният уебсайт Хотнюз. Националният институт по хидрология и ръководство на водите е издал сигнален червен код за заплаха от наводнения за окръзите Бихор и Клуж.

Съседна Унгария е била осведомена за развиването на хидрологичната обстановка по теченията на транграничните реки, заяви румънското министерство на околната среда.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР