Снимка: PexelsБезработицата в Европейския съюз и еврозоната е продължила да

...
Снимка: PexelsБезработицата в Европейския съюз и еврозоната е продължила да
Коментари Харесай

Евростат: Безработица в еврозоната се е увеличила до 8,1%

Снимка: Pexels

Безработицата в Европейския съюз и еврозоната е траяла да се усилва през август, следвайки същата наклонност, както през предходните месеци, демонстрират данните на статистическата работа на Европейски Съюз.

Според Евростат нивото на безработица в Европейски Съюз се е нараснало до 7,4% през август, до момента в който в еврозоната е повишено до 8,1%, предава БГНЕС.

Изчисленията на института демонстрират през август малко над 15,6 милиона души в Европейски Съюз и към 13,2 милиона безработни в еврозоната. В съпоставяне с юли броят на безработните се е нараснал с 238 000 в Европейски Съюз и 251 000 в еврозоната.

Разбивка на статистическите данни демонстрира, че над 3 милиона от безработните в Европейски Съюз са младежи на възраст под 25 години, а 2,46 милиона от тях са в еврозоната.

В взаимозависимост от пола, нивото на безработица при дамите през август възлиза на 7,6% в Европейски Съюз, спрлно спрямо предходния месец.

В еврозоната нивото на безработица при дамите се е нараснало от 8,3% през юли до 8,4% през август, а се е нараснало от 7,8% на 7,9% при мъжете.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР