Снимка: PexelsБез роуминг от 1 юли между страните от Западните

...
Снимка: PexelsБез роуминг от 1 юли между страните от Западните
Коментари Харесай

Без роуминг от 1 юли между страните от Западните Балкани

Снимка: Pexels

Без роуминг от 1 юли сред страните от Западните Балкани. Това  означава, че жителите и бизнесът в района ще имат повече пари в бюджета, съобщи генералният секретар на Съвета за районно съдействие Майлинда Брегу.

Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Албания, Косово и БиХ ще стартират да ползват съглашението от Втората цифрова среща на върха през 2019 година на 1 юли, което дава на жителите по-евтин роуминг за телефонни диалози, SMS известия и потребление на интернет.

Първата фаза от осъществяването на съглашението стартира през 2019 година, когато цената на роуминга беше понижена с 80 %, до момента в който втората фаза, т.е. цялостното унищожаване на роуминга, е оповестена за 1 юли тази година.

Европейският съюз упорства за унищожаване на роуминга в телекомуникационните цени за страните от Западните Балкани като форма за улеснение на връзката на жителите.

„ Гражданите ще имат малко повече пари в джобовете си, тези, които биха били изхарчени, в случай че заплащат тези сметки в района заради роуминг цените. Второ, мисля, че е значимо да се подчертае, че освен се е нараснал броят на хората, които употребяват интернет, само че по време на пандемия осъзнахме, че времето, което хората прекарват в интернет, се е нараснало, което също придава известна тежест ", сподели Брегу пред Радио Свободна Европа.

Беше маркирано, че младежите в района имат вяра, че облекчаването на роуминга е потребно, както и свободата на придвижване, заради което това ще бъде отлично обръщение и за тях. Като се има поради, че пандемията е засегнала икономическото развиване на страните, Съветът за районно съдействие пресмята, че по-доброто съдействие сред тях може да докара до обилни икономии.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР