Снимка PexelsАтина планира да започне туристическия сезон през май.В същото

...
Снимка PexelsАтина планира да започне туристическия сезон през май.В същото
Коментари Харесай

Гърция продължава ваксинацията с Астра Зенека и се готви за туристическия сезон

Снимка Pexels

Атина възнамерява да стартира туристическия сезон през май.

В същото време 33 000 румънци са се отказали да се имунизират с " Астра Зенека ".

Полша разгласи национална карантина от 20-и март поради третата вълна на зараза. Затварят се хотели, спортни и културни обекти, работата на комерсиалните центрове ще бъде лимитирана. Връща се и отдалеченото образование.

Гърция продължава имунизацията с " Астра Зенека " и се готви за туристическия сезон. Заседание на националния щаб за оценка на обстановката е планувано за петък.

Гръцките управляващи чакат решението на епидемиолозите за преодоляване на обстановката и в това време регистрират, че хората са изтощени от 5 месечни строги ограничения.

Възможно е да има облекчение на ограниченията като по-късен вечерен час през уикендите и той да стартира от 21 вместо от 19 часа. Атина възнамерява да стартира туристическия сезон през май, предава Българска национална телевизия.

" Планът е да позволим на имунизирани и неимунизирани хора с отрицателен тест да могат да пътуват до Гърция, всички ще подлежат на случайно тестване при идването. За спокойствието на всички, хората, работещи в областта на туризма ще бъдат имунизирани ", сподели министърът на туризма на Гърция Хари Теохарис.

Очаква се 300 000 чиновници да бъдат ваксинирани.

Почти 800 000 са с сложени две дози в Сърбия. Страната продължава да е първа в Европа по брой на реимунизирани на един милион души. Използваните ваксини са " Спутник ", " Синофарм ", " Пфайзер-Байонтек " и " Астра Зенека ".

От през днешния ден до понеделник ще работят единствено хранителни магазини, аптеки и бензиностанции.

33 000 румънци са се отказали да се имунизират с " Астра Зенека " единствено за един ден от боязън от нападателни странични резултати.

В понеделник Букурещ реши да продължи имунизацията с оксфордския препарат, откакто три дни по-рано реши да я спре.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР