Снимка: PexelsАлександър Янев ще стартира новия сезон в НБЛ с

...
Снимка: PexelsАлександър Янев ще стартира новия сезон в НБЛ с
Коментари Харесай

Сашо Янев стартира новия сезон с екипа на Черно море Тича

Снимка: Pexels

Александър Янев ще започва новия сезон в НБЛ с екипа на Черно море Тича. Българският национал тренира с „ моряците “ още от старта на тяхната подготовка и взе присъединяване във всичките им контроли, оповестява.

Крилото има джука сделка с управлението на варненци, до момента в който не си откри тим в чужбина или в българското състезание. Новината бе обявена от старши треньора на Черно море Галин Стоянов след контролата против Спартак Плевен.

В последните три сезона той защитаваше цветовете на Берое Стара Загора, където изпълняваше ролята на капитан и бе измежду основните играчи в селекцията на Любомир Минчев. През 2019/2020 Янев остави против името си междинни индикатори от 13.0 точки, 4.8 битки и 1.7 асистенции за 23 срещи във всички шампионати. С екипа на старозагорци има една Суперкупа на България и бронзово отличие в НБЛ. Във визитката му проличава и среброто за купата на страната.

Той е младеж точно на „ моряците “. Това е трети престой за него, откакто преди този момент игра за отбора от Варна от 2006 до 2012 година, както и за малко през 2016/2017. С варненци завоюва един сребърен и един бронзов орден в НБЛ. Сред достиженията му се подреждат едно сребро и две бронзови оценки за Купата на България.

До този миг 30-годишният баскетболист е носил още екипите на Лукойл Академик и Левски, както и за втория тим на Черно море. 203-сантиметровият стрелец се е подвизавал още в гръцкия Кавала, испанския Манреса, австрийския Гюсинг Найтс, аржентинския Сан Мартин Кориентес, френския Булон сюр Мер, македонския Кожув Гевгелия и хърватския Задар.

На сметката си със „ студентите “ има едно сребро в родния шампионат. Може да се похвали с шампионската купа и Купата на Австрия, които завоюва точно при престоя си в Гюсинг.

Янев показа своите усещания за обстановката с Черно море, за началото на шампионата и за неналичието на публиката в залите.

“Ще играя с отворен контракт. Разбрал съм се с тях и ще очаквам някакви предложения от чужбина или от някой от българските тимове, в случай че имат потребност от състезател като мен и се договорим. Ако не, ще остана във Варна, до момента в който излезе нещо. На този стадий не сме се разбирали да оставам до края на сезона. ”

“Има доста нови неща, които би трябвало да научим като тим. Трябва ни малко време, другояче момчетата са млади, надарени. Трябва да бъдем малко по-концентрирани. В много от контролите позволяваме обикновени неточности, само че го приписвам на младостта и неналичието на опит от страна на младите. Те към този момент не са толкоз млади, тъй че би трябвало да се стягат. Надявам се последователно в шампионата да покажат по-добра игра “, показа крилото.

" Нямаме време до старта на шампионата. Още в първия мач на 10 октомври излизаме против Академик Пловдив пред своя аудитория. Трябва да играем добре и се надявам да победим. Като цяло, мисля, че шампионатът е с eдна концепция по-слаб, в случай че не и повече, от предната година. Може би това се дължи на обстоятелството, че много от спонсорите понижиха парите. Но считам, че шампионата ще стане много оспорвано. Няма толкоз качествени чужденци, каквито имаше през последните два сезона. “

“Не разбирам по какъв начин нощните заведения могат да се пълнят до дупка, а да не разрешават в залата да има 500 или 1000 индивида, според от потенциала. Няма логичност в решенията на федерации и ръководещи. Този спорт е за публиката. Трябва да има почитатели, които да могат да се радват на тимовете си. Може ли в такава огромна зала като тази в Ботевград да не пускат аудитория?! Просто е нереално. “

“Баскетболът ми липсваше няколко месеца, само че аз не съм си давал доста отмора. Още откакто свърши изключителното състояние, при започване на май започнах да упражнявам. По-скоро ми липсват мачовете, а не тренировките. Много желая да стартира шампионата и да играем баскетбол “, акцентира Янев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР