Снимка: Pexels440 деца, останали без място в детска градина, ще

...
Снимка: Pexels440 деца, останали без място в детска градина, ще
Коментари Харесай

Дават компенсации на семействата на 440 деца, останали без гладина в София

Снимка: Pexels

440 деца, останали без място в детска градина, ще получат компенсаци. Правителството утвърди 548 656 лв. за неприетите в общински детски градини заради липса на свободни места. Проблемът на процедура съществува единствено в столицата, защото единствено две от тези деца живеят отвън София, оповестява Нова телевизия.

 

Изплащането за актуалната образователна година ще се прави на два стадия. За интервала от 1 януари до 31 май т.г. едно дете от община Варна ще получи 733 лв., а едно от община Пловдив - 417 лв.. Останалите 547 506 лв. ще бъдат преведени на Столична община за 438 деца. Второто заплащане ще бъде за интервала от 1 юни до 14 септември.

Средствата се дават на родителите за осъществени разноски за развъждане и образование на децата им. Съгласно Закона за предучилищно и учебно обучение право на отплата имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас, които не са признати в детска градина за съответната образователна година заради липса тук-там.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР