Снимка: Pexels14-дневна карантина за българите, пристигащи със самолет в Португалия.

...
Снимка: Pexels14-дневна карантина за българите, пристигащи със самолет в Португалия.
Коментари Харесай

14-дневна карантина за българите, пристигащи в Португалия

Снимка: Pexels

14-дневна карантина за българите, идващи със аероплан в Португалия. Иберийската стран наложи ограничаването, считано от 00:00 часа на 1 април 2021 година до 15 април, в това число.

Те следва да се изолират в дома си или в друго място за настаняване, несъмнено от санитарните управляващи страната. Сънародниците ни са задължени и да показват негативен PCR тест, осъществен до 72 часа преди качването на самолета. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи (МВнР).

Изключение от наложителната карантина се ползва единствено при наложителни пътувания и престой на територията на Португалия не по-дълъг от 48 часа, потвърден с билета за назад връщане. Както и до момента, освободени от условието за показване на негативен тест за COVID-19 са децата до 2-годишна възраст.

Остава в действие условието всички пасажери, идващи по въздух на континенталната територия на Португалия, без значение дали като последна дестинация или само за пренос, да попълнят формуляр, който е разполагаем на следния уеб адрес: https://portugalcleanandsafe.pt/pt-pt/passenger-locator-card Доказателство за попълването на формуляра би трябвало да се показа на контролно-пропускателните пунктове.

Въвеждането на спомагателните ограничавания се дължи на преоценката на равнищата на епидемиологични риск от страна на португалските управляващи. Същият режим ще се ползва и по отношение на идващите от държави-членки на Европейския съюз или асоциираните към Шенген страни с над 500 случая на инфектирани с COVID-19 на 100 000 души през последните 14 дни. Към момента това са България, Чехия, Кипър, Словения, Естония, Франция, Унгария, Италия, Малта, Полша и Швеция.

Що се отнася до директното прекосяване, подсещаме на българските жители, че при такова се изисква наложителен PCR тест за COVID-19 с негативен резултат за цялата територия настраната. Чужди жители без престояване в Португалия, които вършат прехвърляне на летището, би трябвало да изчакат идващия си полет без да напущат директна зона, в особено несъмнено за задачата помещение на летището.

Заради към този момент доказаните случаи в Португалия и на южноафриканския вид на COVID-19, макар относително неголемият им брой, за обезпечаване на здравна отбрана, са подхванати спомагателни ограничения. Те касаят идващите от Южна Африка.

Повече информация за ограничаващите ограничения в Португалия е оповестена на уеб страницата на Министерство на външните работи в рубриката „ Коронавирусът – по какъв начин да пътуваме “: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Portugal, както и на уеб страницата на посолството ни в Лисабон на: https://www.mfa.bg/embassies/portugal/news/29134.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР