Снимка: Pexels, видео Нова телевизияМъж от Русе се оплака, че

...
Снимка: Pexels, видео Нова телевизияМъж от Русе се оплака, че
Коментари Харесай

Мъж от Русе се оплака, че му е отказана ваксина, а след него имунизирали пет човека

Снимка: Pexels, видео " Нова телевизия "

Мъж от Русе се оплака, че му е отказана ваксина. " В неделя следобяд бях върнат от УМБАЛ „ Канев “ с аргумент, че имунизациите свършили, а след пет пет минути се появиха хора, които се имунизираха “, споделя Петър Петров пред " Нова телевизия ". 

" Няма причина, в случай че има ваксини, човек да бъде върнат ", сподели в отговор основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, откакто водещите му зададоха въпрос от фен дали без авансово записване може човек да се ваксинира. 

„ Трябва да се ревизира случая. Докато има ваксини и чакащи, те се вършат на всички. Може обаче да е имало потребност за втора доза на някои хора. Няма съображение, в случай че има ваксина, индивидът да бъде върнат “, съобщи доцент Кунчев. 

Не мога да подсигурявам, че в случай че човек се запише за имунизация, няма да има опашки, добави той.

„ След първата доза дейната страна би трябвало да е индивида, тъй като той доста добре знае по кое време му идва денят за втората имунизация. Ако има някакво затруднение, може да отсрочи с един-два дни “, посочи доцентът. 

На въпроса дали е съдбовно, в случай че се закъснее с втората доза той отговори, че се опасява да каже „ не “, тъй като доста хора щели да намерят мотив да отсрочват безпределно реимунизацията. „ Няма краен, само че има най-благоприятен период, защото когато е в точния момент, равнището на антитела е оптимално високо ”, акцентира Кунчев. 

„ Не е невероятно, въпреки че е за предпочитане втората доза да се направи там, където е сложена и първата. Това ще улесни процеса. След като една имунизация е направена  и е вкарана в системата, данни за този човек има, без значение къде е той “, добави специалистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР