Снимка: PexelsСЗО потвърди, че процедурата по одобрение на Спутник V

...
Снимка: PexelsСЗО потвърди, че процедурата по одобрение на Спутник V
Коментари Харесай

СЗО поднови процедурата за одобрение на ваксината Спутник V

Снимка: Pexels

" СЗО удостовери, че процедурата по утвърждение на " Спутник V " продължава и навлиза в последния си стадий. Екип от инспектори на СЗО скоро ще посети Русия, с цел да събере всички нужни данни за имунизацията ", се споделя в известието.

Очаква се имунизацията да бъде утвърдена от СЗО през втората половина на октомври, оповестиха от Фонда.

В началото на октомври СЗО осведоми Русия, че процесът на утвърждение на имунизацията е „ на пауза “, само че „ покрай обновяване “.

На 1 октомври ръководителят на Министерството на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко организира среща с генералния шеф на СЗО Тедрос Адан Гебрейесус в Женева. Обобщавайки резултатите си на брифинг за публицисти на 2 октомври, министърът сподели, че всички бариери, които попречват регистрацията на Sputnik V в СЗО, са отстранени.

На 27 септември пресслужбата на СЗО заяви, че организацията чака спомагателна информация от Москва по отношение на включването на " Спутник V " в листата на медикаментите, предложени за незабавна приложимост.

Към днешна дата СЗО предложи седем ваксини за незабавна приложимост в битката против пандемията на ковид. Заявленията за утвърждение на още 13 медикаменти, в това число съветската " Спутник V " И ЕпивакКорона, са на разнообразни стадии на изследване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР