Снимка: PexelsЛошата новина за коронавируса е, че той не е

...
Снимка: PexelsЛошата новина за коронавируса е, че той не е
Коментари Харесай

Д-р Георгиева: Вирусът не е проучен, но e добре, че при пациенти с очаквани сериозни усложнения, това не се случва

Снимка: Pexels

" Лошата вест за ковид е, че той не е добре изследван, само че има и добра вест и тя е, че при пациенти, при които ние чакаме да има съществени затруднения, в действителност това не се получава ". Това разгласи в изявление пред БНР началникът на отделението по хематология в МВР-болница доктор Мария Георгиева.

" По-големият брой умряли не е нещо извънредно, то се дължи на пика на болестта сега. Особеното при ковид е, че възпалението не протича по нормалния метод, а се засягат дребните белодробни съдове, в които се образуват тромби. Но тромбози се появяват във всички съдове и органи. Това е особеното – ангажират се чернодробната и бъбречната функционалност при тежките случаи на болестта.

Лошата вест е, че вирусът не е добре изследван, положителната вест е, че при пациенти, при които ние чакаме да има съществени затруднения, в действителност това не се получава.

Дори при моите пациенти, за които аз съм по-компетентна да приказвам – пациентите на имуносупресори, трансплантираните, пациенти след химиотерапия, се оказва, че го прекарват напълно леко и без затруднения.

Което приказва, че коронавирусът си остава към момента една огромна тайнственост.

При пациенти с рак на кръвта има едно желание на вируса към костния мозък, само че не при всички пациенти, като при някои се появява угнетяване на кръвотворенето, което обаче не е тежко и не заплашва живота. Има вируси, при които това нещо е много по-сериозно, само че този не е от тези вируси “.

Д-р Георгиева сподели, че болшинството от пациентите, които са прекарали заболяването, в действителност оздравяха.

„ Факт е обаче и това се удостовери, че нашите пациенти с рак на кръвта и с малигнени болести са по-рисков контингент, само че и доста от тях оздравяха. Важно е също прилежащите болести, също дали имат диабет, дали имат наднормено тегло, вирусът има желание към мъже. Тези пациенти би трябвало да съблюдават прецизно ограниченията.

Но въпреки всичко не всичко е проучено към този вирус, по тази причина би трябвало да наблюдаваме заболяванията си, да носим маски, а болните да съблюдават всички ограничения “.

Д-р Георгиева моли да тръгнем от това, че първо пазим себе си.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР