Снимка Pexels Към 6 ч. днес електронно са се преброили

...
Снимка Pexels Към 6 ч. днес електронно са се преброили
Коментари Харесай

Над 2 млн. българи се преброиха онлайн

Снимка Pexels
Към 6 ч. през днешния ден електронно са се преброили 2 036 627 души, които живеят в 893 250 семейства в цялата страна. По-активни в онлайн попълването на преброителната карта са дамите, прецизират от Националния статистически институт, написа БГНЕС.

Най-много регистрации са създали хората сред 40 и 49 година, като 60% от тях са на дами. Следва групата на хората сред 30 и 39 година, а на трето място е възрастовата група 50-59 г. 

Двадесет подпомагащи центъра, в които специалисти на Национален статистически институт оказват помощ на хората да се преброят, работят на територията на страната. Всеки, който желае да се преброи електронно, само че няма опция да го направи самичък у дома, може да посети подобен център.

Там ще му дават таблет или компютър, с цел да го направи, и ще отговорят на всички негови въпроси. Хората, които желаят да бъдат преброени с хартиена карта, само че да не чакат преброител вкъщи, също са добре пристигнали. От Национален статистически институт показват, че за 10 дни, от откриването на подпомагащия център в постройката на института в София до през днешния ден, в него са преброени 511 души.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР