Снимка: PexelsЕпидемията спира до 15-20 дни. Оптимистичната прогноза принадлежи на

...
Снимка: PexelsЕпидемията спира до 15-20 дни. Оптимистичната прогноза принадлежи на
Коментари Харесай

Експерт: Епидемията приключва до 15-20 дни

Снимка: Pexels

" Епидемията стопира до 15-20 дни ". Оптимистичната прогноза принадлежи на проф. Тевфик Йозлю, член на Научния съвет на Турция за битка с ковид и експерт по белодробни заболявания на болничното заведение към Черноморския механически университет, написа през днешния ден в. " Сонсьоз ".

По мнението на специалиста при деликатно отношение коронавирусната зараза може да бъде спряна.

" Ако всички ние внимаваме за това, вирусът няма да заразява, до 15-20 дни ще изчезне и епидемията ще завърши ", споделя проф. Йозлю. " С малко внимание за 20 дни завършва ", гласи заглавието по тематиката на в. " Акшам ", който цитира мнението на същия професор.

Специалистът обръща внимание, че не е известно сигурно в каква степен защищават формираните антитела в организма след боледуване, нито какъв ще е срокът на деяние на възможна ваксина против COVID-19, разясни Българска телеграфна агенция.

" Маска-дистанция-хигиена " е формулата, която по думите на проф. Йозлю може да защищити хората.

За трети следващ ден през вчерашния ден Турция записва под хиляда нови случая на инфектирани с ковид хора, отбелязва още " Акшам ". При направени 42 411 теста позитивните лица са 933, съгласно изнесените нощес данни.

" Безпокойство от втора вълна ", написа на собствен ред в. " Йени Ася ", като слага акцент върху вероятните стопански последствия при втора вълна на пандемията. Тази мрачна прогноза прави Международният валутен фонд, съгласно който при положение на повтаряне на пандемията икономическите разтърсвания ще доближат притеснителни равнища, написа вестникът. Макар да отбелязва, че следващата година се чака умерено възкръсване, Фондът предизвестява, че банкрутите може да се засилят и да се утежни картината във връзка с безработица, беднотия и обществено неравноправие, показва " Йени Ася ".

" Анаюрт " пък оповестява за регистриран бюджетен недостиг в размер на 109,4 милиарда турски лири (около 16 милиарда долара) през първото полугодие на 2020 година, за който през вчерашния ден осведоми министерството на финансите и държавната хазна.

Приходите в бюджета на страната са били в размер на 455,4 милиарда турски лири (66,4 милиарда долара) или с 13 % повече, считано на годишна база. Разходите са се покачили със 17,3 % на годишна база до 564,9 милиарда лири (82,3 милиарда долара) в обсъждания интервал.

През юни също е регистриран недостиг в бюджетния баланс в размер на 19,4 милиарда турски лири (2,9 милиарда долара). Приходите в бюджета през предишния месец са били на стойност 66,3 милиарда турски лири, т.е. с 19,5 на 100 повече на годишна база. Разходите в същото време са възлизали на 85,6 милиарда лири (12,5 милиарда долара), като нарастването е с 26,8 на 100, осведоми турският щемпел, представен от Българска телеграфна агенция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР