Снимка: Pexels.comПромяна в Кодекса на труда за увеличаване на извънредното

...
Снимка: Pexels.comПромяна в Кодекса на труда за увеличаване на извънредното
Коментари Харесай

24 часа: Вдигат извънредния труд от 150 на 300 часа на година

Снимка: Pexels.com

Промяна в Кодекса на труда за увеличение на изключителното работно време, която ще даде опция на бизнеса да вкара изцяло законно 9-часов работен ден, разисква работна група сред държавното управление, синдикатите и работодателите, написа 24 часа.

Увеличение на лимита за ексклузивен труд от 150 на 300 часа е една от измененията, поискани от бизнеса, по която има единодушие от общественото министерство. Ако тези 300 часа ексклузивен труд се разхвърлят на работните дни в годината, това значи опция за удължение на работния ден от 8 на над 9 часа, написа 24 часа.

Полагането на ексклузивен труд обаче ще се включва към този момент наложително в груповия трудов контракт, планува предлагането на общественото министерство. В момента той може да бъде очакван и в самостоятелния контракт. Освен това ще би трябвало да се съблюдават нормите за междудневната и междуседмичната отмора, които са надлежно 12 и 48 часа.

За тази смяна в Кодекса на труда от дълго време упорства бизнесът. Предложението на синдикатите е да отпадне опцията за ексклузивен труд отвън регламентираната 40-часова работна седмица.

Продължението на публикацията прочетете ТУК!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР