Снимка: ПетелСловакия стана поредната държава, която обяви, че затяга мерките

...
Снимка: ПетелСловакия стана поредната държава, която обяви, че затяга мерките
Коментари Харесай

Словакия затяга здраво мерките срещу Ковид-19

Снимка: Петел

Словакия стана следващата страна, която разгласи, че стяга ограниченията за битка с разпространяването на ковид. Причината е, че случаите там не спадат.

Страната ще затвори множеството магазини и ще ограничи придвижването на хората от събота сутринта в опит да спре разпространяването на коронавирусната зараза, разгласи през днешния ден словашкият министър на опазването на здравето Марек Крайчи.

Хората ще могат да излизат от домовете си единствено за извършване на покупки на артикули от първа нужда, вървене на работа или разходка измежду природата.

Разрешават се самостоятелните спортове, включително и карането на ски. Очаква се рестриктивните мерки върху напредването да продължат до 10 януари.

Министърът на опазването на здравето акцентира, че обстановката в страната е по-сериозна от по всяко време било и празниците са доста рискови от позиция на разпространяване на вируса.

Правителството приканва фамилиите да се срещат единствено с още едно семейство в интервала на празниците.

В страната с население от 5,5 милиона души бяха регистрирани близо 8000 случая през вчерашния ден. В лечебни заведения са настанени 2319 души, диагностицирани или със подозрения за КОВИД-19.
Починалите от началото на пандемията са 1309.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР