Снимка: ПетелОт утре ще бъдат възстановени седмичните брифинги на щаба

...
Снимка: ПетелОт утре ще бъдат възстановени седмичните брифинги на щаба
Коментари Харесай

Няма да затягат мерките, но зачестяват проверките за маски в градския транспорт

Снимка: Петел

От на следващия ден ще бъдат възобновени седмичните брифинги на щаба с настояща информация за разпространяването на болестта. В " Денят стартира " основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев съобщи, че през последните 2-3 седмици броят на инфектираните е скочил с 30%, оповестява Българска национална телевизия.

Затваряне на учебни заведения на национално равнище поради ковид няма да има. Към образование в електронна среда за 14 дни ще минават единствено обособени паралелки, в които е имало носители на болестта. А когато се откри, че няма нови случаи и всички контактни са негативни, учениците ще се връщат в клас.

" Ако са наранени няколко класа, тогава към този момент може да прекосяваме към затваряне на настрана учебно заведение. Ако пък е доста висока заболяемостта, тогава към този момент може да се приказва за затваряне на учебни заведения в обитаемо място или в обособен район, в случай че заболяемостта е доста огромна ", добави Кунчев.

Ако има напълно електронно образование, то ще бъде по време на грипната зараза през януари или февруари, безапелационен е Кунчев. Едва ли ще се стигне още веднъж и до затваряне на градове и въвеждане на КПП-та. Но основният държавен здравен контрольор припомня, че за ограничение на болестта е значим не толкоз контролът, а по-скоро самодисциплината на хората.

" Няма по какъв начин на 7-милионен народ единствено посредством надзор да наложим носенето на маски. Всеки има глава на раменете и може да реши това значимо ли е за него, или не - виновен ли е към останалите, тъй като забележете: носенето на маска е отговорност по-скоро не към личното, а към непознатото здраве ", безапелационен беше Кунчев.

А заран в час пик в градския превоз във Варна рейсовете са претъпкани. За това алармираха фенове на Българска национална телевизия. Хората не считат, че е подходящо да се возят притиснати един в различен в условия на пандемия, на фона на апели от страна на лекарите за съблюдаване на отдалеченост.

В градския превоз в столицата обаче картината е обнадеждаваща - пасажерите изключително по най-натоварените линии наподобяват прецизни.

" Нашите ограничения са в тази посока - да се увеличи оптимално дисциплината на жителите и на нашите чиновници, с цел да можем да се пазим взаимно ", сподели Станислав Станков от отдел " Контрол по редовността на пасажерите ", ЦГМ.

По данни на Центъра за градска подвижност от 23 юни досега в градския превоз са формирани 140 предупредителни протокола и над 60 акта за административни нарушавания. Проверените транспортни средства са били над 2 500, а инспекциите през идващите месеци ще зачестят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР