Снимка: ПетелНАП изплаща 55 милиона лева на фирми заради локдауна.

...
Снимка: ПетелНАП изплаща 55 милиона лева на фирми заради локдауна.
Коментари Харесай

НАП изплаща 55 милиона лева на фирми заради локдауна

Снимка: Петел

Национална агенция за приходите изплаща 55 милиона лв. на компании поради локдауна. От понеделник, 14 юни, започва третата фаза на програмата за компенсиране на тези, които бяха принудени да затворят поради противоепидемичните ограничения, оповестиха от Националната организация по приходите.

Предвидени са нови 55 млн. лв. за обезпечаване на оборотен капитал посредством безплатни средства по Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност ". До момента са изплатени близо 120 млн. лв. по първите две етапи на програмата, допълват от Национална агенция за приходите.

Частичният локдаун за заведения, търговски обекти, обучителни центрове, спортни зали и туристически организации бе разгласен в края на ноември 2020 година Още през декември и началото на януари над 8100 наранени компании аплайваха за обезщетения, които Национална агенция за приходите стартира да изплаща през март.

В третата фаза на програмата подпомагането е към компаниите, които останаха затворени в интервала от 22 до 31 март 2021 година, както и нощните заведения и туроператорите, които бяха с прекратена активност до края на април. За заведенията компенсацията е 20% от месечния оборот преди пандемията, а за туроператорите - 10%.

Формулярите за кандидатстване в трета фаза ще се подават още веднъж по електронен път през Портала за е-услуги на Национална агенция за приходите  и е-услуга " Подаване на документи за поддръжка посредством оборотен капитал за МСП, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения ".

Крайният период за кандидатстване е 22 юни 2021 година

Допълнителни уточнения за използваните интервали за кандидатстване, периоди и формуляри за присъединяване във фаза три ще могат да бъдат открити в профилираната графа " Подкрепа посредством оборотен капитал " на интернет страницата на Национална агенция за приходите от понеделник идната седмица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР