Снимка: ПетелДъжд с гръмотевици на много места в странтаа до

...
Снимка: ПетелДъжд с гръмотевици на много места в странтаа до
Коментари Харесай

Дъжд с гръмотевици на много места в странтаа до края на деня

Снимка: Петел

Дъжд с гръмотевици на доста места в странтаа до края на деня, предвиждат синоптиците.

Оправдаха се упованията за съвсем повсеместни превалявания от дъжд, както и за региони със обилни количества: От събота до 9.00 часа тази заран най-вече валя в Сандански 34 л/кв.м, както и в София 31 л/кв.м.

Облачността и през днешния ден ще е по-често забележителна. На доста места в планинските региони ще превали временен дъжд, в Родопската област съпроводен от гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 10 и 15 градуса, в София 10°.

През нощта в множеството региони облачността ще се раздра и намалее, а вятърът ще стихне. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 1 и 6 градуса, в София към 2°.

След обяд на обособени места е допустимо да превали и прегърми, с по-голяма възможност в планинските региони, само че следва значително стопляне, с което температурите ще се приближат до нормалните за април. Очакванията са за оптимални стойности сред 14 и 19 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан северозападен вятър.

След слънчевото утро, в следобедните часове в планинските региони ще се развие купесто-дъждовна облачност и тук-там до вечерта ще превали и прегърми, като границата м/у дъжд и сняг ще е на към 1700 метра надморска височина.

Вятърът ще отслабне и ще бъде сдържан, с посока от запад. Опасността от лавини в планините остава нараснала.

В по-голямата част от континента ще бъде облачно и дъждовно, тук-там в Централна Европа преваляванията ще са съпроводени от гръмотевици. Със захлаждане от север на Скандинавския полуостров ще вали сняг, тук-там - със обилни количества, а в южните региони ще бъде и доста прохладно.

На Балканите ще бъде слънчево, тук-там със следобедни превалявания и гръмотевици, а стоплянето на полуострова ще продължи.

И у нас, в четвъртък ще бъде слънчево и още по-топло. В петък и събота обаче още веднъж се чакат превалявания и захлаждане, по-съществено през втория ден.

През първия ден ще вали единствено в югозападните региони от страната, през втория на повече места, основно в Южна България.

В неделя преваляванията на всички места ще спрат, облачността бързо ще намалее, а температурите още веднъж ще тръгнат нагоре.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР