Снимка: ПетелБлизо 60 плажа по Южното Черноморие са безстопанствени това

...
Снимка: ПетелБлизо 60 плажа по Южното Черноморие са безстопанствени това
Коментари Харесай

Близо 60 плажа по Южното Черноморие са безстопанствени

Снимка: Петел

Близо 60 плажа по Южното Черноморие са безстопанствени това лято. Сред най-големите проблеми на тези линии са неналичието на водни спасители. В разгара на сезона и плажът Силистар остана без концесионер за малко, оповестява Българска национална телевизия.

В разгара на сезона плажът Силистар остана без спасители. През август обаче морето става най-опасно и случаите не закъснели. В ролята на спасители влезнали сърфисти от близки къмпинг.

Дарена: „ Мъжът ми, който е сърфист, дружно с един негов другар сърфист, бяха във водата. Чуха крясъци за помощ. Видяха две групички с хора – майка, дете и двама индивида странични, които се пробват да им оказват помощ и се притекоха на помощ, защото те бяха във вътрешността със сърфовете. Морето беше доста бурно “.

Съпругът на Дарена от началото на лятото е избавил 17 души от удавяне. При наша инспекция спасители на плажа има. Оказало се, че поради техническо разминаване сред водната работа и концесионера линията останала неохраняема.

Максим Дренчев, избавител: „ Договорката беше да бъдем наети до 6-ти август и по-късно към този момент общината ли, Министерството на туризма да си мислят кака да го вършат, само че по-късно, естествено като нямаше спасители, ние се върнахме и към този момент там се договориха да продължат контракта “.

Плажът край Силистар е един от най-посещаваните, само че и измежду най-опасните предизвестяват спасителите, които измежду къса пауза са още веднъж на линията.

По данни на региона администрация по Южното Черноморие има над 100 плажа. Обявени като неохраняеми са общо 57.

Вълчо Чолаков, регионален шеф на Бургас: „ Ние сме решили,че най-посещавани от тези 57 са 7 плажа, за които сме обезпечили водно избавяне. По два поста дейния сезон с по двама спасители, в отвън дейния сезон по един пост. В момента тези плажове, които загатнах седемте са със обезпечено водно избавяне до края на септември “.

Сред стопаните на плажовете се появи и концепция за справяне с казуса с неналичието на спасители на девствените плажове.

Николай Димитров, концесионер на плаж Крайморие: " Моята концепция е тези плажове, които са неохраняеми в първия миг да бъдат предлагани на охраняемите в съседство плажове, тъй като считам и съм уверен, че тези сътрудници, които одобряват да охраняват тези неохраняеми плажове, както и аз, ще бъдем доста по-ефективни по следните аргументи: Първо имаме безусловно нужното съоръжение за спасителите. Второ имаме плавателно средство. Трето имаме здравно лице разполагаем “.

Предложението ще бъде изпратено до министъра на туризма, с цел да може до идващия сезон процедурата да се задейства.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР