снимка ПетелВиртуозният майстор на акордеона Ришар Галиано тази вечер от

...
снимка ПетелВиртуозният майстор на акордеона Ришар Галиано тази вечер от
Коментари Харесай

Великият акордеонист Ришар Галиано преди концерта си във Варна: Електронното думкане е болест за музиката

снимка " Петел "

Виртуозният занаятчия на акордеона Ришар Галиано довечера от 19 часа ще изнесе независим концерт в зала 1 на ФКЦ във Варна. Програмата включва замайващ микс от джаз, шансон, танго и даже класическа музика.

Ден преди днешния концерт „ Соло – композиции на Галиано, Бах и Пиацола ”, френският виртуоз със международна популярност се срещна с медиите във Варна. Световният акордеонист показа, че се радва да е в морската столица и с изключение на да свири пред българската аудитория, която намира са изключително топла и радушна, ще може да види и морето, плажа. Организаторите на концерта са планували и среща с българската фолклорна музика.

„ Познавам българските акордеонисти като невероятни виртуози “, сподели още Ришар Галиано, който разкри, че като всеки меломан по света също е удивен от „ Мистерията на българските гласове “.

„ Много желая да запиша албум с български пеене, само че аз да предложа мелодиите, а те да ги интерпретират “, сподели още виртуозът, като добави, че дали това ще се случи е въпрос на организация.

„ Акордеонът е музикален инструмент за пътешественици, както цигулката и китарата. Затова той участва в музикалната традиция на толкоз доста нации. Той постоянно може да е с теб и това неговата загадка “, изясни Галиано, като добави, че в света има доста разнообразни разновидности на този инструмент. Акордеонът, с който той ще свири във Варна е италиански, като той е по едно и също време близо и до френския, мюзет и до бандонеона, който е в основата на тангото.

Ришар Галиано акцентира също, че в актуалната музика, без значение дали става въпрос за концерти или за записи, звукът има голямо значение, по тази причина идва за соловия си концерт със звукоинжинера, с който работи непрекъснато.

На въпрос до каква степен би стигнал в опитите си със звука и би ли присъединил актуалните електронни технологии в творчеството си, той съобщи, че имал интервал през 70-те години на ХХ век, в който е опитал със синтезатори, само че през днешния ден е твърдо за топлия и достоверен акустичен тон.

„ Електронният, цифровият тон, цялото думкане, е болест за музиката. В него има нещо войнствено, нещо жестоко. Моята музика е за мечтание, деликатност, обич “, сподели още Ришар Галиано.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР