Снимка ПетелВещите лица от Плевен, изготвили две съдебно-медицински експертизи на

...
Снимка ПетелВещите лица от Плевен, изготвили две съдебно-медицински експертизи на
Коментари Харесай

Полицай разказа в съда как Мейзер му пъхнала руло банкноти чужда валута, “за да оправи нещата и се почерпи”

Снимка " Петел "

Вещите лица от Плевен, изготвили две съдебно-медицински експертизи на починалия брачен партньор на скандалната миска Анита Мейзер, са работили “по картинка ”, съобщава  " Труд ".

Те са изготвили заключенията си единствено въз основа на фотоалбум от аутопсията на Николай Димов и писмени доказателства, без да виждали фотоси от огледа на местопроизшествието и да са се срещнали с всички останали материали, събрани от следствието и по време на дългия развой на две инстанции. Това стана на следващото съвещание на Варненския апелативен съд, където Мейзер апелира наложената й от окръжния съд присъда от 4 година и половина затвор за това, че е предложила 30 000 евро рушвет на служител на реда и е предизвикала по несъобразителност гибелта на мъжа си Николай. На 14 август 2016 година той бе открит удушен със “свински опашки ” в жилището на Мейзер край “Евксиноград ”.

Миската първо твърдеше, че случаят станал при опит за проява на мощ, при който по негово желание тя стегнала “свински опашки ” към краката, шията и ръцете му. После показа нова версия – че оставила Николай единствено с овързани крайници и той самичък се удушил, до момента в който тя купувала яйца от магазина. Това наложи назначението на втората съдебно-медицинска експертиза, която в този момент съдът върна на изправителен поради неуместните пропуски. До 28 май движимостите лица дружно с трасолог ще би трябвало да изчетат всички доказателства по делото, да се срещнат с всички фотоалбуми и да дадат ново сложно умозаключение, постановиха магистратите.

Те изслушаха проверяващия служител на реда Веселин Радев, който разпитвал над 8 часа Анита. Според него показанията й били доста спорни, а до момента в който ги давала, на няколко пъти му предложила свити на руло банкноти непозната валута, “за да оправи нещата ”. Пръснала и няколко петдесетолевки в кабинета му, “за да се почерпи ”.

“Аз съм добър човек. Боря се за моята непорочност, не да върша нелепости ”, сподели пред съда Мейзер, която още веднъж несполучливо изиска да бъде пусната под домакински арест поради влошено здраве. Страдала от миома, шипове и хеликобактер, за което показа и епикриза от затворническата болница в София. Съдът разпореди в Сливенския затвор да й бъде направена експертиза, която ще откри дали заболяванията й разрешават престой зад решетките. “Стига сте ме наричали циганка. Нямам нищо циганско, престанете! ”, нападна медиите Мейзер след финала на съвещанието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР