снимка: ПетелОт няколко месеца двете най-големи по активи банки в

...
снимка: ПетелОт няколко месеца двете най-големи по активи банки в
Коментари Харесай

Две банки у нас вече са въвели нулеви лихви върху депозитите на домакинствата

снимка: " Петел "

От няколко месеца двете най-големи по активи банки в България - " Уникредит Булбанк " и " Банка ДСК ", са намалили лихвите по депозитите до 0%. Размерът, покрай който са лихвите по влоговете и в останалите институции, е годен за всички без значение в каква валута и за какъв период са. Това оповестява в. " Сега ".

Изданието показва, че това е изцяло предстоящо при непрестанния спад на лихвите през последните години и събитието, че от началото на 2016 година главният лихвен %, определян от Българска народна банка, е 0%, а пък този върху свръхрезервите на банките е даже негативен. По тази причина съвсем всички банки вкараха такси за съхранението на огромните фирмени депозити от съвсем една година.

Изданието добавя, че депозитите на жителите към този момент са без такси за обслужване, внасяне и изтегляне на пари на падеж, само че доходността от тях се полза с 8% налог. Често обаче влоговете са обвързани с разплащателни сметки, чиято такса за обслужване е най-малко 2 лева месечно. Така част от спестителите на процедура заплащат на банките за подадените в тях средства, вместо да получават някаква рентабилност, добавя изданието.
 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР