Снимка: ПетелОще ли не си получила посланието?, пита в заглавие,

...
Снимка: ПетелОще ли не си получила посланието?, пита в заглавие,
Коментари Харесай

Още ли не си получила посланието, пита турски вестник Гърция

Снимка: Петел

" Още ли не си получила посланието? ", пита в заглавие, явно адресирано до Атина, турският в. " Йени шафак " тази заран. Вестникът добавя, че единствено за месец и половина Турция е направила 15 учения, а флотът й се намира в бойна подготвеност.

" Турция разгласи както пред Атина, по този начин и пред нейните поддръжници, че с цел да отбрани правата си в Източно Средиземно море е подготвена да заплати и да накара другите да платят нужната цена ", написа вестникът. Според военни специалисти разполагането на флота в Средиземно море отива по-далеч от нормално военно обучение, предава Българска телеграфна агенция.

О.р. адм. Али Дениз Кутлук счита, че турските кораби заемат позиции не за подготвителни маневри, а са поставяни в бойна подготвеност при положение на война. Разполагането им е съгласно хипотезата за вероятен парещ спор, счита той.

" Няма да отстъпим и капка вода ", написа в заглавие в. " Милят ". Вестникът помества изявление на турския министър на защитата Хулуси Акар, който съобщи, че Гърция " преследва илюзии ", а Турция до дъно ще пази правата си в Егейско и Средиземно море. Акар упрекна Гърция в праволинеен метод на правилото " всичко е мое " и даде да се разбере, че турските сеизмични изследвания ще продължат.

Думите на Акар са водещи и за други турски вестници тази заран.

" Решени и способни сме да защитим правата си ", написа в заглавие " Йени сьоз ". Както отбелязва вестникът, изявлението на министъра на защитата е имало характера на предизвестие към " страните, които се опитат да саботират издирването на нефт и газ от Турция в Източно Средиземно море ".

" Йени сьоз " показва, че Хулуси Акар в същото време е отправил предложение за разговор към Атина, като е поканил гръцката страна на диалози за разискване на противоречивите въпроси. Министърът изтъкнал, че приоритет на Турция е разрешаването на проблемите на масата за договаряния.

" Ние поддържаме разговора. Ние сме прави и по тази причина сме мощни, затова не се опасяваме да беседваме. Елате да поговорим ", съобщи Акар в изявление за Анадолската организация.

" Не изпитвайте нашата мощ ", гласи заглавието на " Дирилиш постасъ ", извеждащо различен откъс от изявлението на военния министър. " Нашите граници са ясни, в случай че има нарушаване, е ясно и какво ще създадем ", сподели още той. Акар подсети, че за въоръжените сили са годни " правила за ангажиране ", т.е. разпоредбите за реагиране на турската войска при трансгранична опасност, като добави: " нашите командващи, кораби, Военновъздушни сили и Военноморски сили са опитни и способени ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР