снимка: ПетелОД МВР изказа благодарност на протестиращите за това, че

...
снимка: ПетелОД МВР изказа благодарност на протестиращите за това, че
Коментари Харесай

Полицията във Варна за разчистването на блокадата: Благодарим на протестиращите, че проявиха разбиране и ни съдействаха

снимка: " Петел "

ОД Министерство на вътрешните работи изрече признателност на протестиращите за това, че са ѝ оказали подпомагане при снощната акция при преместването на палатковия лагер от пътното платно пред общината на тротоара. От своя страна от дирекцията декларират, че подсигуряват спазването на правото на митинг, само че в границите на закона.

Ето целият текст на известието, изпратено от ОД Министерство на вътрешните работи - Варна до медиите:

В ранните часове на деня във Варна е проведена специализирана полицейска интервенция за възобновяване на публичния ред. В палатките, разпънати в кръстовището пред община – Варна, са установени 17 души, които са известени, че би трябвало да изоставен пътното платно на булеварда и да премествт палтките, с цел да бъде възобновен нормалният трафик и публичен ред.

Поради отхвърли да изпълнят полицейското предписание, в полицията са отведени двама мъже, където са им формирани АУАН по член 9, алинея 3 от Закона за сдвижение по пътищата и по Закона за Министерство на вътрешните работи за несъблюдение на полицейско предписание. След предупреждение да не нарушават публичния ред, са освободени.

Към момента е възобновено придвижването в кръстовището пред общината, което беше блокирано с палатков лагер. 

Ръководството на ОДМВР – Варна изрича признателност към протестиращите, показали схващане и оказали подпомагане на чиновниците.  Многократно е изразявана позицията, че полицията уважава и подсигурява правото на жителите да стачкуват спокойно в отбрана на своите права, то това не би трябвало да става с цената на жестоко нарушение на правата на останалите жители да се придвижват свободно.

Отново призовава всички граждани да съблюдават Конституцията и законите на страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР