Снимка: ПетелНа нас ни предстоят много важни избори. Каквото и

...
Снимка: ПетелНа нас ни предстоят много важни избори. Каквото и
Коментари Харесай

Стефан Данаилов пред „Епицентър“: Моля Нинова да не подава оставка и да спаси партията!

Снимка: " Петел "

„ На нас ни предстоят доста значими избори. Каквото и да приказват, в партията има напредък, забележим напредък “, това сподели Стефан Данаилов в особено изявление за Валерия Велева, оповестено в „ Епицентър “.

„ Грехота да се разсейваме с дивотии. Приличаме на един 136-тонен транспортен съд, който 30-40 индивида се пробват да го клатят, с цел да съборят капитана. Ако не дойдем на себе си, това ще се случи. Ако се отиде на война – това, което гласят съперниците, ще бъде ужасно! Аз се безпокоя Корнелия да не хвърли оставка и да си тръгне – да се откаже от председателството и да напусне управлението на партията “, признава именитият артист, който е една от най-авторитетните фигури в Българска социалистическа партия.

Стефан Данаилов разяснява и излизането от Народното събрание със следните думи:

„ Не трябваше парламентарната ни група толкоз дълго време да е отвън Народното събрание. Казах ѝ, че губим от това. Тя имаше своите причини, които отстояваше. Прекалихме с времетраенето на това излизане, имаше мотиви да се върнем – тя не отстъпи. Попитах я: Ако загубим, какво вършим, по какъв начин ще се върнем – тя беше уверена, че ще спечелим. Освен това тя постави в устава един „ катанец “ за 12 години наличие в Народното събрание и доста мощни персони, които бяха знакови за Българска социалистическа партия лица, в този момент липсват в парламентарната група. И Янаки Стоилов липса, и Румен Овчаров липсва, и Петър Мутафчиев липсва. Вижда, че в групата нямаме съществени адвокати, нямаме борци, нямаме престижи. Младите в групата още не са подготвени, нямат самочувствието на съществени политици.

От тази позиция, тя сбърка в желанието си да промени внезапно и парламентарната група, и партията. Стигна до крайности.

Но всичко това потегли от конгреса, на който бе определена. Тогава е поела задължения към тези, които са я избирали, а след това не е изпълнила техните стремежи. А те бяха големи – да станат зам.-председатели на партията, да почнат да управляват. Имам поради и Георги Гергов, и Красимир Янков. Учудвам се по какъв начин си промени отношението към нея и Антон Кутев, а тя му даде толкоз доста – направи го ръководител на комисия в Народното събрание. Имаме две комисии, едната той я води…Застана зад концепцията му за културния чек, даже когато доста от нас не я поддържаха, тъй като не я разбраха… Не споделям, че поради това би трябвало да си плебей и непрестанно да благодариш, само че неблагодарността е мощно качество на българина и това се вижда в този момент.

Никога не съм очаквал, че може да се стигне до такива крайности. А те дори не могат да прикрият за какво го вършат. Недоволни са от това, че изгони двама-трима от Изпълнителното бюро, че лиши десетина от депутатски кресла, лиши им права, които някои смятаха, че са им дадени до живот. “

Цялото изявление можете за прочетете тук. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР