снимка: ПетелГолемият сблъсък преди парламентарните избори е между БСП и

...
снимка: ПетелГолемият сблъсък преди парламентарните избори е между БСП и
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов по Радио Варна: БСП не тича пред никого, не тича и след никого. Партията сама взема своите решения

снимка: " Петел "

Големият конфликт преди парламентарните избори е сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, безапелационен беше Борислав Гуцанов, водач на Българска социалистическа партия във Варна и региона в ефира на Радио Варна. Той добави, че всяка друга партия също си има своите достолепия и стремежи да влезе в политическия живот.

„ Само Българска социалистическа партия е партията, която може и аз съм уверен, че ще подеби ГЕРБ и това сочи естествената логичност на живота и на развиването. Конкретно във Варна, Българска социалистическа партия е в чудесна кондиция, тъй като всички процеси, които се случиха, бяха оздравителини за организацията ”, сподели водачът на варненските социалисти. Според Гуцанов има всички предпоставки след изборите на 4 април социалистическата партия да е първа политическа мощ както в страната, по този начин и в града, само че въпреки всичко последната дума е на гласоподавателите.

„ Не считам, че българският народ желае да продължава да гледа чекмеджетата с кюлчетата злато, револверите и банкнотите и да се режат ленти на всеки 10 километри от автомагистралите, които по-късно да бъда пренаправени на по-високи цени от тези, на които са издигнати. А през това време хората приказват за галактически технологии, за енергийни запаси... Имам възприятието от време на време, че се намираме 100 години обратно от света. Така че не е мотив за шампанско това, което прави сежашния министър-председател. Мисля, че всеки българин е задоволително умен, с цел да разбере това, което се случва ”, сподели Гуцанов.

Той дефинира като „ скверно ” изказванието на евродепутата Елена Йончева, че сред водача на социалистите Корнелия Нинова и Бойко Борисов има подмолна сделка за изборите. „ По-несъстоятелна теза от дълго време не бях чувал и не ѝ прави чест на Елена Йончева това, което е споделила в ефир ”, разяснява Гуцанов, който е и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. „ Не единствено че няма сделки, че няма и диалози, само че е пределно ясна и позицията на партията в последните четири години като единствената съпротива във всяко едно положение на политическата система, през която е прекосявала България през този интервал. През последните месеци се появиха доста партии, които желаят да се качат на вагона на опозицията, само че хората са пределно наясно кой какво е правил. Това подстрекателство, което желае да направи Елена Йончева – доста е неприятно, че то идва отвъртре – е една в действителност скверна теза ”, акцентира той.

„ Много са ясни и нашите връзки с президента. Това е другата институция, която ясно споделя, че би трябвало да има смяна на системата. Не инцидентно „ Мутри, вън! ” стана изразът, който се употребява през последните 7-8 месеца ”, сподели още Борислав Гуцанов. На въпрос дали поддръжката на социалистите за Румен Радев единствено впърос на време, той изясни, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да загърби своите обичаи и своя правилник и да нарушава своята система за лъчение на номинации, тъй като това е отношение и почитание към избора на всяка една нейна конструкция и методът да се чуе мнението на всеки един социалист. Гуцанов даде образец с процедурата за избор на водач на партията. „ Коя друга партия може да активизира 80% от членовете си да излязат да гласоподават на вътрешни избори и то в обстановка на пандемия? Това приказва за доста мощно организационно положение на Българска социалистическа партия. Това е партия, която не тича пред никого, не тича и след никого, а взема сама своите решения. Но връзките с президента са си толкоз ясни, че няма какво повече да приказваме ”, разяснява водачът на варненските социалисти.

Всеки един ръководител чака такава номинация и е обикновено да я получиш, когато имаш предпочитание да промениш живота и метода на развиване на града и на страната си. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия във Варна и региона Борислав Гуцанов във връзка определянето му за лидер на локалната листа на социалистите за идващите парламентарни избори.

Той акцентира, че от към 25 години не е имало кореняк варненец, който да бъде лидер на претендентите за депутати на социалистите във Варна. За него това е явен анонс, който Българска социалистическа партия прави към варненци. Гуцанов акцентира, че за разлика от други градове и райони, Варна по този начин и не е съумяла да построи свое парламентарно лоби. „ Варненци заслужават да живеят по-добре. Колкото и да е непопулярно Народното събрание, това е институцията, която дефинира метода на развиване на страната, респективно на градовете и на всеки български жител. Този път Българска социалистическа партия ще направи по този начин, че да има доста ясно депутатско лоби за развиването на Варна, с цел да може да се върне онази горделивост на града ни, която я помним преди години ”, съобщи той.

Гуцанов изясни също, че фактът, че е номиниран за лидер не листата за парламентарния избор, приказва задоволително, че връзките сред него и централното управление на Българска социалистическа партия са освен изчистени изцяло, само че и че това е показано красноречиво. „ Съжалявам, че преди година и нещо изтървахме опцията да спечелим локалните избори във Варна ”, призна Борислав Гуцанов и добави, че тогава очевидно е имало доста хора, които са желали да няма положителни връзки сред централното управление и локалните структури.  Лидерът на Българска социалистическа партия – Варна призна също, че има избрани разминавания с групата общински съветници, излъчени след локалния избор. Той добави, че след парламентарните избори ще се състои огромният спор и за локалната власт.

„ Местната власт дължи извънредно доста на варненци. Не е обикновено това, което се случва във Варна. Не е обикновено това, което се случва в езерото с тръбата. По която и квартална улица да мините – все едно се намираме в някакво гето. Това ли е Варна – Морсктата столица, по този начин ли желаеме да наподобява града ни? Нека да минат парламентарните избори, тогава ще разясняваме локалната власт ”, сподели Гуцанов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР