снимка ПетелДискотеки, ресторанти, хотели и туристически обекти, които ще посрещат

...
снимка ПетелДискотеки, ресторанти, хотели и туристически обекти, които ще посрещат
Коментари Харесай

Варненските пожарникари дадоха важни препоръки за безопасността на абитуриентите

снимка " Петел "

Дискотеки, заведения за хранене, хотели и туристически обекти, които ще посрещат зрелостници в идващите дни, би трябвало наложително да ревизират редовността на пожароизвестителните и пожарогасителните системи, системите за гласово известяван, пожарните кранове, системите за ръководство на пушек и топлота, както пожарогасителите. Това припомнят от РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Варна. Евакуационните пътища да се поддържат свободни. Всички порти да са отключени за обезпечаване на по-бързо изтегляне на пребиващите.

Пожарникарите се обръщат с няколко значими съвета и към зрелостниците:

При влизане в непозната постройка, огледайте за разположението на изходите, съществуването на пожарогасители – те могат да бъдат вашето избавление.

При пожар неотложно напуснете постройката, като употребявате стълбищните кафези или външните евакуационни стълби. Следвайте схемите и знаците указващи пътя за евакуация. В никакъв случай не използвайте асансьорите. Не се поддавайте на суматохата. При прекосяване през задимено пространство придържайте се до стените, движете се приведени, ниско долу – там концентрацията на рисковите газове е по-малка.

Ако сте блокиран в помещение, уплътнете вратата с кърпи и облекла, обливайте се с вода, с цел да не прегрее организма ви. Опитайте да сигнализирате за своето местоположение и изчакайте избавителните екипи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР