Снимка: Петел, архивВремето ще остане топло през целия уикенд. И

...
Снимка: Петел, архивВремето ще остане топло през целия уикенд. И
Коментари Харесай

Времето ще остане топло през целия уикенд

Снимка: Петел, списък

Времето ще остане топло през целия уикенд. И през днешния ден ще се задържи извънредно топло за февруари, а след мъгливото в доста региони утро, до края на деня в по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър, а оптималните температури ще са сред 14° и 19°, по-ниски ще останат на местата с по-трайна мъгла.

През идващото денонощие облачността ще бъде най-вече забележителна, видимостта в равнините и низините още веднъж ще бъде понижена, на обособени места и ще преръмява.

Минималните температури в множеството региони ще са м/у 2° и 7°, в София - към 5°. Максималните ще са в необятни граници - му 12° и 17°, сензитивно по-ниски по поречието на Дунав - до към 7°-9°. Ще духа слаб вятър, който след обяд в източната половина на страната ще стартира да се ориентира от югозапад, най-късно по Черноморието, където до вечерта ще бъде мъгливо, на обособени места със слаби ръмежи.

Променлива, по-често забележителна ще е облачността и в планините, на обособени места едва ще превалява. Максималните температури по високите върхове ще са малко над нулата. В планинските курорти - от 7° на Алеко, 13-14܄ в Боровец и Пампорово до 16° в Банско. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е краткотрайно мощен.

Обилни снеговалежи се чакат на следващия ден в Европейска Русия, както и в централноевропейските страни, където ще бъде и доста прохладно. Облачно и с превалявания от дъжд ще бъде времето на Пиренейския полуостров и Централното Средиземноморие. Облачността и на Балканите ще се усилва и вплътнява, и след обяд в северозападните региони ще завали дъжд. Температурите на полуострова ще се задържат по-високи от нормалните за февруари.

И у нас доникъде на идната седмица ще се задържи топло за февруари. Облачността ще е по-често забележителна, тук-там ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него във вторник температурите едва ще се намалят. В четвъртък вятърът ще се усили и с него ще стартира намаляване на температурите, което бързо ще обхване цялата страна и дъждът на всички места ще премине в сняг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР